Monday, October 19, 2009

...minunat la Harman





Pe strada Mihai Viteazu, in spatele portilor uriase de la numarul 441 am gasit cea mai fermecatoare gospodarie saseasca din cate am vazut. Marcela Cosnean este cea care a aranjat in cele mai mici detalii acest loc secret.

Aici beciul e plin de dulceturi neasteptate: de corcoduse sau de rubarba cu lamaita, ardeii iuti pentru sarmale se culeg direct din ghiveci, iar omleta se face cu rosii din gradina si doua feluri de busuioc. Pentru placinta uriasa cu branza dulce si parfumata, Marcela s-a dus anume in vecini, la niste prieteni care au un cuptor mare cu  lemne, special pentru paine si prajituri.

Casa este restaurata cu mare atentie la detalii si este plina de mobila veche si scaune cu povesti. Pernele extra pufoase sunt facute de o prietena de-ale Marcelei dintr-un amestec de pene si fulgi,  iar toate asternuturile sunt cusute de Marcela in atelierul ei de croitorie. Tot in atelier, Marcela realizeaza si colectiile sale vestimentare si trusourile pentru botez - am vazut niste rochii absolut fermecatoare!  In curand, aici in gradina va avea loc o noua editie a Talciocului cu stil, unde Marcela aduna artisti din zona, designeri si vanzatori de antichitati.


http://www.marcellahome.com/

3 comments:

  1. off-topic, but ... -

    http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana/

    ReplyDelete
  2. dragut, original, pitoresc, dar... scump, foarte scump pentru ce ofera.

    ReplyDelete
  3. O cunosc pe Marcela personal dar nu am ajuns inca la ea. O sa merg cu siguranta (sper sa si gasesc loc ca mereu e plin de straini)

    ReplyDelete