Friday, April 10, 2009

un conac boieresc reconditionat









Malancrav e la o aruncatura de bat de Sighisoara. Dar odata ce iesi de pe sosea, timpul cam sta in loc sau mai degraba se pierde. Desi esti cu masina faci mai mult decat te-ai astepta pentru ca mergi pe niste ulite uitate de lume.

Odata ajuns in sat intreaba de Castel si orice pusti va sti sa iti arate cu degetul dealul unde se afla Conacul Apafi reconditionat.

Daca ai noroc sa aiba timp, familia care are grija de conac iti va arata casa camera cu camera. Chiar daca nu ai cel putin 100 de euro sa dormi peste noapte intr-una din incaperile boieresti inundate de lumina calda de afara, poti sa te plimbi si prin gradina atat de ingrijita si sa arunci o privire in livada de meri crescuti fara chimicale.

Nu cobori de pe deal pana nu cumperi o sticla de suc de mere bio de la mica fabrica de langa conac. Paznicul iti va face si un tur de onoare al fabricutei si nu va accepta niciun leu in plus.

3 comments:

  1. Absolut bestial blogul. Felicitari si chiar sper sa o tineti tot asa!

    ReplyDelete
  2. Am fost pe-acolo recent, in vizita in timpul unei sederi de 4 zile la Biertan (merita mentionat si Biertanul, cu una din cele mai impunatoare biserici fortificate din zona) http://picasaweb.google.com/eros.nicolau/Biertan2009Vineri#5354511220112089026

    ReplyDelete