Wednesday, April 22, 2009

care este pe cale sa se reintoarca








Asa cum am promis, revenim cu povesti vazute si auzite in Bucovina :)

Noutatea cea mai frumoasa este ca prin grija si eforturile Fundatiei “Drept Credinciosul Voievod Stefan Cel Mare si Sfant” locurile dimprejurul Manastirii Orata sunt pe cale sa isi regaseasca un trecut in care plasticul lipsea cu desavarsire si in care pentru mancarea gatita cu suflet si pentru un somn odihnitor calatorul nu cerea nota de plata la plecare.

Dana si Viorica despre care am scris in postul anterior au facut cu ajutorul Fundatiei o casa minunata de oaspeti, unde fiecare lucru are sensul lui si este randuit cum trebuie. Calatorul obosit de pe drum, nu plateste “cazare”; plateste in schimb mancarea nemaipomenita facuta cu drag de gazde si daca vrea poate sa ia acasa felurite branzeturi, iaurturi, miere 100% naturala (fara sirop de zahar adaugat), dulceturi sau sirop de brad si multe altele.

Restaurarea caselor vechi taranesti si transformarea lor in case de oaspeti este doar unul dintre proiectele sociale initiate de Fundatie in zona. In curand va fi gata un catun social pentru copii si varstnici; si tot la Orata se vor deschide case de mestesugari in care se vor desfasura sapte mestesuguri specifice zonei, care in felul asta vor fi pastrate si duse mai departe. Toate aceste case vor putea fi vizitate din luna iunie.

Daca vrei sa vezi cum e sa stai cateva zile intr-un loc unde nu e nevoie sa incui casa, unde curge apa de izvor la robinet si unde diminetile incep cu o cana mare de sirop de brad, suna-le pe Viorica si Dana Pomohaci: 0727 442 670

4 comments:

  1. Exceptional. Tocmai am fost in Bucovina la neamuri. Doar la muzeul satului din suceava am vazut asa ceva (am poze pe blog).

    Chiar ma gandeam ca mi-ar placea sa am o casa taraneasca veche in care totul sa fie autentic. Mi-ar placea sa imbatranesc in asa locuri.

    ReplyDelete
  2. vreau, vreau, vreau sa merg! :)

    dar AA... I have to be connected. www.

    ReplyDelete
  3. Numarul de telefon este indisponibil temporar.

    Pana la remedierea situatiei puteti suna aici 0727442670

    ReplyDelete
  4. buna, am fost acolo si vreau sa spun ca este extraordinar; nu-ti mai vine sa pleci; ospitalitatea cu care esti primit si frumusetea locului si a tot ce te inconjoara nu cred ca o mai intalnesti pe undeva; este minunat, merita

    ReplyDelete